Ardei umpluti



Ingrediente

  • Ardei umpluti:
  • 8 ardei
  • 250 g carne tocata de vita
  • 250 g carne tocata de porc
  • 2 linguri de orez
  • sare si piper
  • Garnitura:
  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • sare si piper
  • condiment pentru cartofi(busuioc uscat, usturoi, rozmarin etc)

Mod de preparare

ARDEII UMPLUTI:

Se spala bine ardeii, se taie partea superioara si se scoate cotorul.

Se pregateste apoi umplutura.
Se amesteca carnea impreuna cu condimentele si orezul(spalat foarte bine).

Cu compozitia obtinuta se umple ardeii. Se aseaza intr-o cratita cu diametrul mai mare, se completeaza cu apa pana la jumatate si se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 70 de minute.

Intre timp se pregateste garnitura.

Se curata legumele si se spala. Morcovii se dau prin razatoare iar dovlecelul si cartofii se feliaza.

Se aseaza legumele intr-o tava mare, se condimenteaza, se pun deasupra ardeii si se adauga zeama in care au fiert. Se dau la cuptor aproximativ 30 de minute, la 180 grade C.

 

Pofta buna!

Mai multe poze