Despre PROIECTUL MEU DE SUFLETM-am gandit ca poate sunteti curiosi... :)

Am crescut intr-o familie de oameni gospodari. Cred ca mare parte din pasiunea pentru gatit este mostenita de la mama, care este o super gospodina. Pot spune ca tot de la ea am invatat si sa gatesc.

Imi aduc aminte si acum, ziua de sambata era “ziua de gatit”... mama pregatea fel si fel de preparate, care sa ajunga pentru urmatoarea saptamana, cand era la munca. Stateam mereu pe langa ea si o ajutam, impreuna cu sora mea. Asa am dat "de gust”.

Dupa ce am plecat de acasa, si m-am mutat intr-un alt oras, imi lipsea mancarea “de la mama de acasa”. De fiecare data cand mi se facea pofta sau dor de vreun preparat, puneam mana pe telefon... mama era acolo, gata sa imi raspunda la toate intrebarile.

Apoi, a aparut Maia in vietile noastre. Odata cu inceputul diversificarii, mi-am dorit sa ii ofer sansa unui regim alimentar cat mai echilibrat, gandindu-ma mereu la sanatatea ei. Am fost foarte stricta, uneori as putea spune, chiar exagerata. Am gatit separat pentru ea si pentru noi. Niciodata nu reuseam sa fac un singur fel de mancare, avand si sot sportiv, el cu un alt regim alimentar…  Iar cum timpul nu e niciodata de ajuns, am vrut sa simplific totul si am incercat sa adaptez retetele clasice, care se consumau la noi in casa, dupa “regulile ei”. Si in felul acesta am reusit sa imi usurez mie munca si sa am mai mult timp pentru noi.

A inceput sa imi placa sa inventez retete, sa combin retete, sa fac poze preparatelor... am inceput sa postez pe diverse grupuri, iar la scurt timp am devenit autor, pe un site dedicat celor mici. Nu ma regaseam, pentru ca ce faceam eu era "despre mine si ai mei” intr-un loc “strain”. Preparatele erau apreciate, iar apropiatii asteptau mai mult de la mine si ma "impingeau de la spate"...

   Atunci am luat decizia de a face un blog.

Nu stiam “cu ce se mananca”, stiam doar ca fiecare idee a mea trebuia sa devina realitate. Si asa a fost!

Steff, baiatul din “spatele” site-ului, a reusit sa “puna pe hartie” totul, ca sa iasa exact cum mi-am dorit. La scurt timp, dupa ce aveam site-ul gata si trebuia sa postez retetele, am pierdut toateeeee pozele cu preparatele. Acela a fost momentul in care am vrut sa renunt, desi simteam ca de fapt nu incepusem nimic…

M-am adunat, am stat nopti la rand… mi-am salvat poze de pe retelele de socializare, de prin mesajele trimise catre mama… un hop peste care am reusit sa trec. Un hop care m-a ambitionat.

Am inceput sa imi promovez preparatele pe grupul culinar al site-ului, pe pagina de facebook si pagina de instagram. Am avut un mare ajutor din partea Ioanei Grama, careia ii multumesc si azi. Datorita ei, au aparut si primii mei urmaritori…

Am continuat sa pun suflet in tot ceea ce facem, sa muncesc mai mult, sa ofer mai mult. Treptat, “cooking at home” a devenit PROIECTUL MEU DE SUFLET!

Ulterior, am trecut prin “diversificare” si cu Lucas, iar experienta avuta cu Maia m-a ajutat foarte mult. O sa va vorbesc mai pe larg despre asta, intr-un articol viitor.

 

“Cooking at home”, este despre mine si ai mei!

Anto